20-08-2024

AdobeStock_254759678

De essentiële onderdelen van een succesvolle relatiegeschenk

Het geven van relatiegeschenken is een beproefde methode om de band met klanten, partners en medewerkers te versterken. Een goed gekozen geschenk kan echter het verschil maken tussen een positieve of negatieve indruk van jouw merk. Maar waar moet een relatiegeschenk nu precies aan voldoen om deze impact te maximaliseren? In deze blog bespreken we de belangrijkste onderdelen waar een relatiegeschenk aan moet voldoen om effectief en memorabel te zijn. We nemen daarbij enkele voorbeelden van relatiegeschenken uit het assortiment van De PennenBoer om deze onderdelen te illustreren.

Diverse onderdelen voor een succesvol geschenk

1. Relevantie: het geschenk moet passen bij de ontvanger

Een van de belangrijkste factoren van een goed relatiegeschenk is dat het relevant is voor de ontvanger. Daarbij richten we ons op een geschenk dat past bij de interesses, behoeften of het dagelijkse leven van de ontvanger. Want een geschenk dat past bij de ontvanger zal niet alleen gewaardeerd worden, maar ook vaker gebruikt worden. Dit verhoogt de zichtbaarheid van jouw merk en versterkt de associatie met positieve ervaringen. 
Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de koffiebeker to go voor mensen die veel onderweg zijn. Doordat deze herbruikbare koffiebeker meegenomen kan worden komt het bedrijf meerdere keren voorbij, maar biedt het ook de mogelijkheid om koffie of andere dranken mee te nemen. Een uitstekend geschenk dat veel gebruikt kan worden! 

2. Kwaliteit en gebruiksgemak

Kwaliteit is een essentieel aspect van een succesvol relatiegeschenk. Een product dat snel kapot gaat of er goedkoop uitziet, kan de ontvanger teleurstellen en een negatief beeld van je bedrijf creëren. Investeren in kwalitatieve geschenken die lang meegaan, zorgt ervoor dat je merk langdurig zichtbaar blijft en dat het geassocieerd wordt met betrouwbaarheid en zorg. Daarnaast moet je ook zorgen voor gebruiksgemak. Een geschenk dat te ingewikkeld is om te gebruiken of niet duidelijk is, heeft een slechte impact. Zorg daarom voor een kwaliteit geschenk dat eenvoudig gebruikt kan worden in het leven van de ontvanger.
Denk bijvoorbeeld aan een Parker pen. Dit zijn uitstekende pennen van topkwaliteit en zijn eenvoudig te gebruiken in het dagelijkse leven van de ontvanger. Want iedereen moet wel eens wat opschrijven en kan daar wel een goede kwaliteit pen bij gebruiken. Parker pennen bedrukken biedt dus een eenvoudige kwaliteit geschenk voor jouw doelgroep.

3. Milieuvriendelijk en duurzaamheid

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend aspect bij het kiezen van relatiegeschenken. Want ook jouw klanten kijken steeds meer naar duurzaamheid en het milieu. Daarom tonen milieuvriendelijke geschenken niet alleen jouw betrokkenheid bij het milieu, maar ook je verantwoordelijkheid als bedrijf. Daarmee kun je een goede impact maken bij klanten. Want klanten waarderen bedrijven die hun ecologische voetafdruk proberen te verkleinen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kiezen voor de eco pennen of eco tassen die De PennenBoer te bieden heeft. Deze geschenken zijn eenvoudig te gebruiken in het dagelijkse leven. Daarnaast gaan de producten ook voor een langere tijd mee en zijn ze duurzaam geproduceerd. Daardoor zijn het uitstekende geschenken om in te zetten als duurzaam relatiegeschenk.

4. Innovatie en het creëren van verrassende of creatieve geschenken

Innovatieve en verrassende of creatieve geschenken blijven hangen. Doordat ze de ontvanger verrassen en zorgen voor het opvallen van jouw merk, zijn het uitstekende geschenken. Door te kiezen voor een geschenk dat net even anders is, creëer je een blijvende indruk en vergroot je de kans dat de ontvanger jouw bedrijf in gedachten houdt. Kies hier bijvoorbeeld voor een barbecue geschenk, laat een handige powerbank bedrukken of kies voor een mooie picknickmand. Dit zijn geschenken die niet vaak worden gegeven aan doelgroepen, waardoor het een geschenk is dat opvalt. Daarnaast zijn het verrassende geschenken die gebruikt kunnen worden door de ontvanger en goed kan opvallen door een handig gekozen bedrukking. 

Creëer relatiegeschenken die indruk maken samen met De PennenBoer

Relatiegeschenken zijn een manier om waardering te tonen en relaties te versterken en niet alleen een marketingtool. Door te kiezen voor geschenken die relevant, kwalitatief, gepersonaliseerd, functioneel, en milieuvriendelijk zijn, zorg je ervoor dat je merk op een positieve manier wordt gepresenteerd en het een echte indruk maakt op de ontvanger en zijn of haar omgeving. 
Bij De PennenBoer vind je een breed scala aan relatiegeschenken die aan al deze criteria voldoen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke pen, een praktische koffiebeker of een innovatieve powerbank, je vindt het allemaal in ons uitgebreide assortiment. Laat je inspireren en kies het perfecte geschenk dat jouw bedrijf of merk op een memorabele manier vertegenwoordigt. Ook relatiegeschenken bedrukken die impact maken? Bekijk ons assortiment en bestel eenvoudig online!